Mehevän kirpeä Lemon Drizzle Cake

|

Ollessani taannoin nauttimassa brittiläistä iltapäiväteetä Hardy´s-viinien vieraana, sain maistaa aivan käsittämättömän herkullista Lemon Drizzle Cakea, jonka oli valmistanut Claire – yksi emännistämme. Päätin tuolloin että jäljitän tuon brittiläisen herkun reseptin vaikka kivennavalta ja etsintä tuotti tulosta.

Mikä parasta tämä kakku on ehkä helpoimpia valmistaa mitä tiedän. Ainekset vain sekoitetaan nopeasti keskenään ja tuloksena on mitä kuohkein ja maukkain kakku jota olen aikoihin maistanut.
Brittileivonnassa on Clairen mukaan nyt trendinä tehdä helppoja leivonnaisia, joita voi paistaa kätevästi pellillisen kerrallaan ja jotka eivät vaadi monimutkaisia työvaiheita. Alkuperäinen resepti on Britannian yhden kuuluisimman ruokatoimittajan Mary Berryn käsialaa.

Kakku toimii myös mainiosti kakkupohjana.

MEHEVÄ SITRUUNAKAKKU (Lemon Drizzle Cake)

225 g huoneenlämpöistä voita
225 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
275 g vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
4 suurta kananmunaa
4 rkl maitoa
2 sitruunan raastettu kuori

kostutukseen:
2 sitruunan mehu
170 g sokeria

Syvä uunivuoka n. 30x20 cm
Uuninlämpö 180 astetta

Vuoraa vuoka rypistetyllä leivinpaperilla tai voitele ja jauhota se.
Mittaa kaikki aineet isoon kulhoon ja vatkaa sekaisin 2 minuutin ajan.
Levitä taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin alatasolla 30-40 minuuttia. Koita kypsyys tikulla.

Valmista paistamisen aikana kostuke sekoittamalla sokeri ja sitruunamehu. Sekoittele kunnes sokeri on sulanut täysin mehun joukkoon.


Ota kakku uunista ja anna levähtää 5 minuuttia. Sivele ensin sokeri-sitruunaseosta runsaasti kakun pintaan ja kaada loput kakun päälle. Anna vetäytyä kunnes kaikki neste on imeytynyt ja kakku jäähtynyt. Leikkaa annospaloiksi.

VINKKI: Voit lisätä taikinaan myös runsaan ruokalusikallisen hienonnettua sitruunaverbenaa tai sitruunatimjamia makua ja väriä tuomaan.







4 kommenttia on "Mehevän kirpeä Lemon Drizzle Cake"
  1. Sä löysit tän! Testiin menee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä onkin sitten ihan helmi! :-)

      Poista
  2. Onko tämä parempaa samana päivänä leivottuna vai voiko valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä? Huomisiin juhliin olisi tätä tulossa ☺️...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hyvin valmistaa etukäteen.

      Poista

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature