Lumoavan herkullinen kinuski-omenapilvi

|

Kaupallinen yhteistyö. Resepti on kehitetty tilaustyönä Euro-East Oy:lle ja julkaistu Kespron ProS€NTTI-lehdessä 2/2017.


Mietin jotain uutta ja herkullista leivonnaista pääsiäisen juhlapöytään. Käytettävissä oli mm. sokeroitua maitotiivistettä, josta en ollut aiemmin tehnyt muuta kuin itsekeitettyä kinuskikastiketta. On muuten todella helppoa ja lopputulos mitä herkullisin! Valikoimasta löytyy myös valmiiksi keitetty versio – karamellisoitu maitotiiviste jota myös on käytetty tässä reseptissä.


Kakun toinen tärkeä komponentti on paistetut omenapalat "Sharlotka" joka on osoittautunut todella monipuoliseksi raaka-aineeksi. Sitä voi käyttää vaikka sellaisenaan hillokkeen tapaan tai leivontaan ja ruoanlaittoon. Grillikauden koittaessa ajattelin tehdä siitä vaikka chutneyta.


Alkuperäinen resepti on mitoitettu ammattikeittiöön, joten mitoitus on GN-järjestelmän mukainen.
Olen valmistanut kakusta myös kotikeittiöversion, joka on mitoitettu 23 cm rengasvuokaan. Resepti alempana. Kakusta saa gluteenittoman käyttämällä gluteenitonta kakkupohjaa. Kakkuun voi tehdä myös pohjan käyttämällä keksirouhetta ja sulatettua voita. Esim 200 g gluteenittomia digestive-keksejä ja 50 g voisulaa.


KINUSKI-OMENAPILVI

40 palaa
GN1/1-65 (530x325x65 mm)

1 kpl valmis levykakkupohja (resepti)
0,800 kg Dovgan makeutettu maitotiiviste
0,500 kg tuorejuusto
0,500 kg maitorahka
1 l kuohukerma
4 tl vaniljasokeri
0,680 kg omenapaloja “Sharlotka”
0,100 l omenamehu
0,018 kg liivate
0,397 kg Dovgan karamellisoitu maitotiiviste
0,140 kg mantelilastu, paahdettu

Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla.
Sekoita keskenään tuorejuusto, maitotiiviste ja vatkaa sähkövatkaimella 4 minuutin ajan kunnes rakenne sakenee.
Lisää rahka, omena ja kääntele joukkoon kermavaahto, mehuun liotettu liivate sekä 70 g mantelilastuja.
Kaada vuokaan kakkupohjan päälle ja hyydytä kylmässä 24h.

Leikkaa annospaloiksi ja koristele karamellisoidulla maitotiivisteellä ja mantelilastuilla.


Pienempi versio:

1 kpl kakkupohja (halk. 23 cm)
400 g Dovgan makeutettu maitotiivistettä
250 g tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
5 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
340 g omenapaloja “Sharlotka”
0,5 dl omenamehua
5 liivatelehteä (á 2 g)
200 g Dovgan karamellisoitua maitotiivistettä
70 g paahdettuja mantelilastuja 

Valmistusohje sama kuin yllä. Käytä vuoan voiteluun esimerkiksi vuokasprayta tai vuoraa tuorekelmulla. Älä käytä alumiinifoliota.

10 kommenttia on "Lumoavan herkullinen kinuski-omenapilvi "
  1. Hei! Ohje kuulostaa ihanalta. Mitähän voisi käyttää valmiin Sharlotkan tilalla? Sopiiko esim omenahillo?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sharlotka on paistettua omenakuutiota eli ei niinkään hilloa. Hyvin kiinteää siis. Suosittelisin hauduttamaan itse omenapaloja sokerin kanssa kunnes ne hieman pehmenevät.

      Poista
  2. Ihana kakku! Karamellisoitu maitotiiviste on tosi näppärää käyttää. Pitää laittaa tämä resepti talteen. Mä kokeilisin kyllä sitä keksipohjaa - on mun suosikkia!

    VastaaPoista
  3. Oi mikä kaakku! Mullakin on kokemusta tuosta maitotiivisteestä vain kinuskin tekemisessä. Aika makiaahan se on, joten tuo rahka varmasti raikastaa kokonaisuuden just hyväksi :)

    VastaaPoista
  4. Kinuskin, omenan ja mantelilastujen yhdistelmä on kyllä mahtava. Kakku näyttää myös tosi kauniilta!

    VastaaPoista
  5. Aijai mikä kaunotar! Kelpais mulle... vaikka koko kakku :-)

    VastaaPoista
  6. Ah tämä todella näyttääkin lumoavan herkulliselta, kunpa saisin palan *pyyhkii suupieliä*

    VastaaPoista
  7. Vastaukset
    1. Koska massa oli juuri sopivan kiinteää vuorokauden päästä.

      Poista

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature