Eggs Benedict hemmottelee aamiaisella

|

Eggs Benedict on New Yorkista kotoisin oleva brunssiklassikko. Sen alkuperästä liikkuu jos jonkinmoista tarinaa, mutta totta on ainakin se, että sen kehitetty 1800-luvun puolivälin jälkeen. Perinteisesti siihen kuuluu paahdettu, halkaistu ja voideltu hiivaleipäsämpylä, rapeaksi paahdettua pekonia. uppomuna sekä hollandaisekastike.

Aivan täydellinen annos pitkälle aamupalalle tai brunssille.

Itse uppomunien ja hollandaisen valmistus saattaa tuntua tuskaisen vaikealta, mutta pienen harjoittelun jälkeen homma luistaa hienosti. Hollandaisen voi toki myös hankkia valmiina tai tehdä Tinskun keittiön huippuhelpolla ohjeella (suosittelen)!


EGGS BENEDICT (2:lle)

4 kananmunaa
4 palaa kokojyväpaahtoleipää tai
2 hiivaleipäsämpylää halkaistuna
voita voiteluun
1 l vettä
2 rkl väkiviinaetikkaa
1 annos hollandaisekastiketta
1 pkt pekonia rapeaksi paahdettuna
(suolaa)
mustapippuria myllystä
kevätsipulia tai persiljaa hienonnettuna

Riko munat kukin omaan pieneen astiaan (esim. kahvikuppi) Kuumenna etikalla maustettu vesi syvässä kattilassa kiehuvaksi. Tee veteen lusikalla kunnon pyörre ja kaada muna varovasti pyörteen keskelle. Muna alkaa kypsyä ja kiertyy kauniisti palloksi. Tämä onnistuu aina paremmin mitä enemmän harjoittelet.

Anna kypsyä 2 minuuttia ja nosta reikäkauhalla talospaperille valumaan siksi aikaa kun valmistat loput uppomunat.

Paahda tai lämmitä muutoin leivät ja sipaise päälle hieman voita. Laita leivälle pekonisiivuja, uppomuna ja kaada päälle lämmintä kastiketta. Viimeistele kevätsipulilla tai persiljalla. Laita tarjolle suola- ja pippurimyllyt, joista voi lisätä maustetta halutessaan.

Nauti kaikessa rauhassa!

Kokeile lihatonta versiota korvaamalla pekoni vaikka parsalla tai muilla kypsennetyillä vihanneksilla.


Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature