Keväisen raikas lohi-pinaattirulla

|

Välillä inspiraatio ja ideat tulevat yllättävistä paikoista. Niinkuin esimerkiksi tämä keväinen resepti. Etsiskelin töissä ruokakuvareferenssejä asiakkaan nettisivuja varten ja sattumalta kuva tällaisesta luomuksesta tuli vastaan.


Pähkäilin että pohjana on jonkinlainen munakasrulla, vaikkakin hyvin kuohkea sellainen. Lisäksi pohjan väri oli kuvassa erittäin hehkuvan vihreä, joten ihan pelkällä pinaatilla tuskin sellaista saavuttaisin.

Tosin siihenkin löytyi nopeasti ratkaisu. Nimittäin Ruohonjuuresta kylkiäiseksi saamani chlorella-jauhe, jolle en ensialkuun ollut keksinyt oikein käyttöä. Chlorellan käyttö ei ole tässä mitenkään välttämätöntä. Pelkällä hienoksi silputulla pinaatillakin saa kauniin värin aikaiseksi.


Lohi-pinaattirulla sopii niin illanistujaisten pikkusuolaiseksi kuin kevään ja kesän juhlapöytiinkin.


LOHI-PINAATTIRULLA (6-8:lle)

pohja:
60 g voita tai margariinia
50 g vehnäjauhoja (0,8 dl)
2,5 dl maitoa
4 isoa luomukananmunaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna
70 g Aito cheddar raastetta
50 g pinaattia
(1 tl kasviöljyä tai tilkka vettä)
(1 tl chlorella-jauhetta)

täyte:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
puoli ruukkua tilliä hienonnettuna
1 rkl sitruuna- tai limettimehua
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
muutama pirskaus vihreää Tabascoa
200 g kylmäsavulohta siivuina

koristeluun:
rukolanversoja
limetinsiivuja
pinaatinlehtiä

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Paperoi uunipelti.

Huuhtele pinaatit ja hienonna esim. teholeikkurilla mahdollisimman hienoksi. Voit lisätä pinaattien joukkoon tarvittaessa hieman öljyä ja/tai vettä.

Sulata paksupohjaisessa kattilassa voi ja lisää vehnäjauhot.

Sekoittele minuutin ajan ja ota sen jälkeen liedeltä. Lisää maito ja sekoita seos tasaiseksi.

Siirrä takaisin liedelle ja kypsennä miedolla lämmöllä viitisen minuuttia koko ajan sekoittaen.

Ota liedeltä ja sekoita joukkoon keltuaiset yksitellen.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita siitä ensin neljännes taikinan joukkoon lastalla käännellen. Lisää sen jälkeen loput valkuaisvaahdosta samalla tavalla käännellen.

Sekoita lopuksi taikinan joukkoon tasaisesti juustoraaste, pinaatti sekä chlorella.

Levitä uunipellille noin 25x25 cm kokoiseksi levyksi.

Paista noin 15-20 minuuttia uunin keskitasolla.
Ota uunista ja kumoa pöydälle leivinpaperin päälle. Poista päälimmäinen leivinpaperi ja anna pohjan jäähtyä.

Valmista sillävälin täyte sekoittamalla tuorejuuston sekaan kaikki ainekset lohta lukuunottamatta.
Maista ja säädä maku.

Levitä ensin tuorejuusto jäähtyneelle pohjalle, jättäen toisesta reunasta noin 5 cm ilman täytettä. Levitä sitten lohiviipaleet tasaisesti tuorejuuston päälle. Rullaa varovasti paperia apuna käyttäen niin, että sauma jää rullan alle.

Anna vetäytyä kylmässä tarjoluun saakka. Koristele tarjolle laitettaessa esimerkiksi rukolanversoilla, limettisiivuilla ja pinaatinlehdillä. Voit käyttää toki muitakin mieleisiäsi yrttejä tai vaikka kuorruttaa rullan pinnan.


Katso myös tämä toinen kevään ja kesän juhlien suolainen kaunotar.


2 kommenttia on "Keväisen raikas lohi-pinaattirulla "
  1. samanlaista on tulossa blogiin meilläkin :-) ihana kevät <3

    VastaaPoista
  2. Kauniin kesäinen fiilis rullassa. Aurinkoa viikkoon!

    VastaaPoista

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature