Kolmen karjun illallinen osa 2: Mausteisia possunposkia ja salmiakki panna cottaa

|

Illallisen pääruoaksi valmistin ekaa kertaa elämässäni possunposkia. Löysin tarkoitukseen varsin sopivan reseptinkin Gordon Ramsayn Pubiruokaa-kirjasta. Pääsin samalla myös testaamaan Tulikiven uutta Cooking- sarjan uunipataa, jollaisen sain kokeiluun.



Tulikivi Cooking -sarjan vuolukiviastiat tulivat myyntiin toukokuussa. Ruoanvalmistusastioita voi käyttää takassa, leivinuunissa ja tavallisessa sähköuunissa. Vuolukivi on turvallinen materiaali, joka ei sisällä mitään haitallisia aineita eikä siitä irtoa ruokaan mitään, ei edes makua.


Vuolukivi astiat mahdollistavat monipuolisen kokkailun siis myös takassa ja leivinuunissa, mutta koska itse asun Helsinkin keskustassa, joudun tyytymään uudenkarheaan sähköuuniin. Mutta siinä vuolukiven 2,5 litran pata onkin juuri omimmillaan. Siinä ruoka hautuu hitaasti aromikkaaksi ihan kuin leivinuunissa. Padan mukana tulee oma tammesta valmistettu alusta. Erittäin tyylikäs kokonaisuus nostettavaksi vaikka suoraan uunista pöytään.


Tulikiven vuolukiviset Cooking -sarjan astiat soveltuvat myös loistavasti kylmätarjoiluun. Käytä esimerkiksi pata pakkasen kautta ja saat esimerkiksi ruokaisat salaatit tai hedelmäsalaatin pysymään kylminä noutopöydässä. Samoin esimerkiksi paistokiveä voi käyttää kylmätarjottimena. Siitä lisää myöhemmin.

Astiat voi huoletta pestä myös astianpesukoneessa.


Tulikiven Cooking -sarjaan kuuluu useita erilaisia ja monikäyttöisiä astioita. Tutustu tästä.

Vuolukiviastioiden lämmönvarauskyky

Tämä pääruoka on täyteläinen ja makean mausteinen. Lanttusurvoksen kanssa aivan täydellistä kaikessa yksinkertaisuudessaan. Makuyhdistelmä on jollain tapaa jopa jouluinenm mutta hyvällä tavalla.


MAUSTEISET POSSUNPOSKET (4-6:lle)

1,4 kg possunposkia pohdistettuna
2 rkl oliiviöljyä
merisuolaa
mustapippuria myllystä
2-3 nokaretta voita
1 sipuli hienonnettuna
1 iso porkkana paloiteltuna
2 sellerinvartta pilkottuna
1 rkl tomaattipyrettä
1,8 dl juoksevaa hunajaa
1 tl kokonaisia maisteneilikoita
1 kokonainen tähtianis
muutama tuore timjaminoksa
2 laakerinlehteä
7,5 dl kiehuvaa kana- tai kasvislientä

Kuumenna uuni 150 asteiseksi. Mausta posket kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Kuumenna pannulla öljy ja ruskista poskia pari minuuttia molemmin puolin. Lisää nokare voita ruskistuksen loppuvaiheessa ja laita posket syrjään odottamaan.


Lisää samalle pannulle sipuli, porkkanat ja selleri. Paista 6-8 minuuttia kunnes kasvikset ovat pehmenneet ja karamellisoituneet kullanruskeiksi. Lisää joukkoon tomaattipyree, paista minuutti ja lisää hunaja, mausteneilikat ja tähtianis. Nosta lämpöä hieman. Kun seos kuplii, nosta pannu liedeltä ja kaada ainekset pataan.


Lisää pataan myös ruskistetut lihat liemineen sekä yrtit. Kaada mukaan kiehuva liemi, niin että lihat peittyvät. Laita kansi päälle ja hauduta uunissa 2 - 2,5 tuntia, kunnes liha on upean mureaa.


Nostele kypsät lihat padasta reikäkauhalla kulhoon odottamaan. Siivilöi liemi kattilaan ja painele vihanneksista kaikki neste mukaan. Keitä liemi kasaan kovalla lämmöllä, kunnes jäljellä on kolmannes ja koostumus on siirappimainen ja sakea. Tarkista maku ja lämmitä lihat kastikkeessa.

Tarjoile lanttusurvoksen kera.


LANTTUSURVOS 

650 g lanttua kuorittuna ja pieneksi kuutioituna
40 g voita
hiven vastaraastettua muskottia
vettä
suolaa
mustapippuria myllystä

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja mausta suolalla. Keitä lanttukuutiot täysin pehmeiksi, n. 30 minuuttia.
Valuta hyvin, survo ja vatkaa survokseen voi. Mausta suolalla, mustapippurilla ja muskotilla.


Jälkiruokana tarjoilin Lakrisalilla maustettua salmiakki panna cottaa


Tulikivi Cooking -tuotteet saatu käyttöön.

1 kommentti on "Kolmen karjun illallinen osa 2: Mausteisia possunposkia ja salmiakki panna cottaa"
  1. Possunposket on täälläkin vielä kokeilematta. Pitää korjata asia.
    Hienoja nämä tulikiven astiat. Kesähelteillä tuo kylmäaminaisuus on muuten aika pro juttu !

    VastaaPoista

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature