Kesä jatkuu parhailla kesäsalaateilla: kanttarellisalaattia ja tillipaneroituja ahvenia

|

Sain Minerva kustannukselta käsiini ruotsalaisen ruokatoimittaja Mia Gahnen upeasti kuvitetun Parhaat kesäsalaatit -kirjan, jossa on toinen toistaan herkullisempia ruokaisia salaattireseptejä kesän tuoreista raaka-aineista. Mukana on kuitenkin runsaasti myös näin syyskauteen sopivia herkkuja.


Kirjassa on salaattien lisäksi ideoita myös lisäkkeisiin ja kastikkeisiin sekä juomiin ja jälkkäreihin.


Itselleni keittokirjoissa tärkeintä on hyvä taitto ja visuaalisuus. Kuvat joista voi suorastaan maistaa annoksen ja aistia tunnelman. Vaikka kyseessä onkin kesäteemainen teos, löydän siitä useita reseptejä hyödynnettäväksi ympäri vuoden. Ja miksi ei piristäisi itseään pimeän talven keskellä pienellä palalla kesää jos mahdollista.


Kirja myös inspiroi tekemään uusia kokeiluja reseptiensä pohjalta.


Testiin valikoitui ajankohtaan sopivin kanttarellisalaatti ja tillipaneroidut ahvenet. Tilli ja sienet ovat muuten aivan mahtava makuyhdistelmä!


Reseptin härkäpapujen tilalle hankin 300 g kotimaisia pensaspapuja. Ahvenkin ovat kotimaista, vaikka hinta olikin kalatiskillä huimaavat 40 €/kilo. Mutta oli ainakin tuoretta ja hyvää! ja tottakai kotimetsien kanttarelleja. Niiden suhteen olen aina erityisen tarkka.

Olen tähän muuttanut hieman valmistusjärjestystä, koska kalat kannattaa paistaa viimeiseksi. Muuten ne ehtivät jäähtyä.


TILLIPANEROITUA AHVENTA JA KANTTARELLISALAATTIA (4:lle)

8 pientä tai 6 keskikokoista ahvenfilettä
2 munaa
2 dl korppujauhoja*
1 dl hienoksi hakattua tilliä
suolaa
pippuria myllystä
voita tai ruokaöljyä paistamiseen

KANTTARELLISALAATTI:
400 g kanttarelleja puhdistettuna, isoimmat paloiteltuna
voita paistamiseen
3 salottisipulia ohuina viipaleina
2 kruunutillinoksaa, mieluiten siemenineen
puolikkaan sitruunan mehu
suolaa
pippuria myllystä

500 g härkäpapuja (valinnainen)

Riko kanamuna kulhoon ja riko rakenne haarukalla. Sekoita laakeaan astiaan korppujauho, suola, pippuri sekä tillisilppu. Kuivaa kala, kasta sen jälkeen munaan ja kuorruta sitten korppujauhoissa. Ravistele ylimääräinen kuorrute pois ja tee loput fileet samaan tapaan.

Paista kanttarelleja ilman rasvaa kunnes enin kosteus on haihtunut. Lisää voita sekä sipulit ja kruunutillinkukinnot ja jatka paistamista kunnes sienet ovat saaneet kauniin värin. Lisää sitruunamehu ja mausta suolalla ja pippurilla.

Jos haluat lisätä salaattiin härkäpapuja, keitä niitä 3 minuuttia suolalla maustetussa vedessä ja purista pavut sitten ulos kuorista ja sekoirta kanttarellien joukkoon. Itse käytin pensaspapuja, jotka leikkasin muutaman sentin pätkiksi ja höyrytin kevyesti.

Kuumenna pannulla rasva ja paista ahvenfileet keskilämmöllä kummaltakin puolelta kauniin ruskeiksi.

Asettele ahvenfileet tarjottimelle salaatin viereen ja koristele kruunutillinoksilla tai tuoreella tillillä.
Mikäli et lisää salaattiin papuja, voit tarjoilla lisäkkeenä esim. keitettyä perunaa.

*Vinkki: Saat annoksesta gluteenittoman käyttämällä Moilas gluteenittomia korppujauhoja

Kirja saatu kustantajalta arvostelukappaleena.


Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Post Signature

Post Signature